Mediterrán belső terek

Mediterrán belső terek, avagy mi legyen a mennyezettel?

A mediterrán belső terek nagyon fontos része a mennyezet. A legtöbb esetben ez mindössze egy nagy, festett felület marad. Persze így sem üt el bántóan a mediterrán oldalfalaktól, de azért lehet még máshogy is tekinteni egy mennyezetre.

Több megoldást is mutatok, amivel a tér fontos részévé, mi több harmonikus részévé tehető a mennyezet.

Ha az oldalfalakra klasszikus, mediterrán festett bordűrt használtunk, érdemes a csillárok alá, mintegy rozettaként, a bordűrhöz illő mintát festeni.  Így mind stílusban, mind az elkészítés módjában konzekvensen ragaszkodunk ahhoz, hogy egységessé tegyük a szobát. A következő képen egy víz kék falra, aranyozott mintát festettünk. Ugyanezt, az aranyozott mintát jelenítettük meg a csillár alatt is. A mennyezeten látható még egy körbefutó arany csík, sarokelemekkel, ami mintegy keretbe foglalja a csillárt.

 

mediterrán belső terek

Festett, aranyozott mediterrán motívum

A tökéletes összhang szempontjából, nagyon fontos azonban az is, hogy ha a mennyezetre ilyen mintát szeretnénk készíttetni, akkor azt semmiképpen se egy diszperziós festékkel festett felületre álmodjuk meg, hanem egy finom struktúrát és színt, ide is tegyünk.

mediterrán belső terek

Finoman strukturált mennyezet, mediterrán festéssel

Ha azonban jóval rusztikusabb belsőben gondolkozunk, akkor a jól bevált, már-már klasszikus  gerendás vagy kazettás mennyezetekre is érdemes egy strukturált festést kérni. Akár a gerendák közé, akár a kazettákba. Persze, ilyenkor is kerülhet egy rozetta a világítótestek alá, köré, de azokat leginkább már plasztikusan készítjük, hiszen az sokkal inkább illeszkedik egy rusztikus térbe. A következő képen látható otthonban, az oldalfalakon plasztikus bordűr fut körbe, és a mennyezeti kazettákban is, mindenhol strukturált festés készült. A lámpatestek alá plasztikus centrál minta, rozetta került. A mediterrán festés színeiben pedig jól megfigyelhető egy árnyalatnyi különbség, hiszen a mennyezetet világosabbra készítettük.Szépen látszik még az is, hogy mi soha nem festünk túl foltozott, túl kontúrozott felületeket. A mi munkák a finoman eldolgozott színezésről ismerhető fel összetéveszthetetlenül és elsőre.

 

kazettás mennyezet

Kazettás mennyezet, plasztikus mintával

Munkáinkról még több képet itt találhat. Képgaléria

Posted in Legújabb Munkáink.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.