Mediterrán otthon, mediterrán falfestéssel

Mediterrán otthon, mediterrán falfestéssel

Talán az egyik legszebb feladatunk az, amikor egy régi lakásból kell kihozni a legtöbbet. Ilyenkor, valami egészen új és különleges készülhet. Egy hamisítatlan mediterrán otthon.

Biztosan sokan nem gondolnák, hogy a színek milyen sokat elárulnak a tulajdonosokról. Ennél a munkánknál, például már az első találkozásunkkor kiderült, hogy nem fogunk túl erős színeket használni. Egy visszafogott, kedves, csendes, szemlélődő pár fogadott bennünket. Végigvezettek az otthonukon. Minden pedánsan tiszta, kifinomult, és rendezett volt. Áradt belőle a harmónia és a derű. Tudtam, hogy hozzájuk, biztosan valami nagyon semleges szín illene.

A terv az volt, hogy a nappalit és a hálót fogjuk átalakítani. Korábban is lépésenként haladtak. A ház többi helyisége, valódi,  provence-i hangulatú volt.  Átnéztük a mintáinkat, és a színek közül egyből a tejsavóra esett a választásunk. Azért, hogy a struktúrán kívül, a hálóba becsempésszünk még egy csipetnyi mediterrán hangulatot, a freskót javasoltam.

Első látásra beleszerettek a mintába. Hogy ne legyen sem túl zsúfolt, sem túl tökéletes a végeredmény, mindössze egy freskórészlet mellett döntöttek.

 

mediterrán otthon

Mediterrán otthon

 

Sokszor írtam már arról, hogy a mediterrán falfestés lényege az, hogy nem nyomjuk el a tereket. Nem hangsúlyozzuk túl a festést sem. Mindössze egy szép alapot teremtünk.  Egy alapot, amiből majd kiindulva, mindenki a saját ízlése szerint berendezhet egy mediterrán otthont.

Jól látszik a képeken, hogy a  kiegészítők, és a színek tökéletesen harmonizáltak a hálóban. A kovácsoltvas karnison lengedező hófehér lenvászon függöny tökéletes részlete a szobának. Akár a képkeretek, vagy a gyönyörű tükör.

mediterrán falfestés

Mediterrán falfestés

 

Mediterrán otthon. Ebben a két szóban számomra minden benne van. Egy hely, ahová jó hazamenni. Egy tér, ahol minden együtt van. Az élet képei, ízei, színei, hangulatai. Ehhez, a már meglévő harmóniához mi csak egy picit tettünk hozzá. Egy kevés színt, némi struktúrát és egy freskórészletet. A végeredményen pedig jól látszik, hogy mi az ami elkészült. Egy mediterrán otthon, mediterrán falfestéssel.

Posted in Legújabb Munkáink.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.