Így készül

Így készül a mediterrán festés.

Az “Így készül a mediterrán festés” című fejezetünkben néhány gyakran felmerülő, sokakat foglalkoztató kérdésre szeretnék választ adni. A személyes találkozótól, a különböző munkafázisok sorrendjén át, egészen a festés elkészültéig.

Amikor legelőször találkozunk személyesen a megrendelőinkkel, minden fontos kérdést igyekszünk megválaszolni és megbeszélünk minden, aprónak tűnő részletet.

Természetesen felkészülten érkezünk, hiszen egy széles mintatábla kollekciót viszünk magunkkal, amelyeket itt az oldalunkon is bemutatunk, a képgalériában. Itt: Képgaléria Ezek alapján fogjuk tudni közösen kiválasztani a mediterrán struktúrák közül azt, amelyiket szeretnénk viszontlátni a falakon. Részletesen egyeztetjük, hogy melyik helyiségeket festjük, milyen struktúrát, milyen mintákat, díszítéseket használunk. Akár kültéren is.

 

Így készül a mediterrán festés

A mintatáblánk bemutatása, ezúttal egy kerti kőfalnál…

Mindig készítünk a találkozó után egy rövid emlékeztetőt amiben a felmérés adatait, a kiválasztott struktúrát, mintát és a kezdés időpontját rögzítjük. Amiről még nem kell dönteni, az a szín, ez ugyanis “ráér” hiszen előbb egy gondos alapozás, és a struktúra kerül majd fel a falakra.

A munkakezdéskor minden ajtót, ablakot, parkettát, gerendát, alaposan és gondosan letakarunk, majd nekilátunk az alapozásnak. Néhány napig semmit sem lát majd a megrendelő, csak szürkésfehér falakat, aztán pedig egy szürkésfehér struktúrát a falakon. Az alapozás nagyon fontos, mert a struktúrálóanyag súlya esetenként 5-6 kg/ m2. Ez a tömeg, minden esetben struktúra függő.

A csoda, néhány nap után következik majd be, amikor elkezdjük felfesteni, vagy plasztikusan felvinni a kiválasztott mintát, és nekiállunk a falakat az általunk használt viasszal színezni.

Természetesen a színezés előtt még többféle alternatívát mutatunk meg egy előre elkészített gipszkarton táblán, ami pontosan olyan mint a falra is felvitt struktrúra. Ezen kezdünk el közösen dolgozni, színt választani. Színezéskor kizárunk minden külső zavaró forrást. Ilyenkor a viasz száradásáig átkeményedéséig nem engedünk másokat dolgozni azokban a helyiségekben ahol festünk, nehogy szennyeződés kerüljön a viaszolt falra.

Amikor elkészültünk a mediterrán festéssel, természetesen minden kis ragasztószalag csíkot, fóliát stb felszedünk, és kitakarítva adjuk át az elkészített helyiséget. Ezek után közösen átnézzük a megrendelővel a felületeket, és az esetleges kérések szerinti kisebb javításokat is elvégezzük. És valahogy így adjuk át.

 

Így készül a mediterrán falfestés

Mediterrán konyha, bordűr mintával, a kürtő még festésre, díszítésre vár

Ha bármilyen további információra kíváncsi, a mediterrán falfestéssel kapcsolatban, kérem hívjon a 20/444-8791-es számon.