Mediterrán díszítések

Mediterrán díszítések, mediterrán motívumok

Mediterrán díszítések, mediterrán motívumok, apró részletek, amitől a mediterrán falfestés annyira egyedivé, megkülönböztethetővé, és semmi mással össze nem hasonlíthatóvá válik.

Bármely stílus mellett is döntöttünk – legyen az akár mediterrán, netán antikolt, esetleg rusztikus, vagy modern -, biztosan találunk hozzá illő mintát. Színben és méretben, egyaránt.

Ha egy nagyobb térben, vagy egy fő falon szeretnénk valami igazán egyedit és látványosat megjeleníteni, akkor  a mediterrán díszítések közül, a szőnyeg minta igazán jó választás.

mediterrán díszítés

Szőnyegminta

Ha a kissé szolidabb, visszafogottabb díszítéseket kedveljük, – vagy netán csak egy kis hely áll a rendelkezésünkre, ahová mindenképpen kívánkozik egy motívum-  akkor igazán jó választás egy felirat, vagy  akár egy centrál minta.

mediterrán díszítés

Centrál minta

A nagy belmagasságú helyiségeket legtöbbször érdemes valahogy megosztani. Ezért a lépcsőfordulókban, előterekben kedvelt megoldás a lábazatfestés, amihez gyakran használunk a bordűr mintát, de remekül illik hozzá a csíkozás is.

mediterrán díszítések

Bordűr minta, csíkozással

Ha nagyon stílus tiszta és hangulatos mediterrán belsőt szeretnénk, majdhogynem kötelező választás a freskó.

mediterrán díszítések

Freskó részlet

Hogyan lehet a díszítéseket még érdekesebbé, egyedibbé tenni?  Mindezt még mivel tudjuk fokozni?

Dönthetünk arról, hogy a kiválasztott minták plasztikusak, bevésettek, esetleg festettek legyenek, -akár több színnel festettek is-, épek vagy inkább hiányosak. Készülhetnek a minták márványból, lehetnek önmagukban szemcsézettek. De választhatunk hozzájuk aranyozást vagy zöldes-kék patinát.

A díszítések a szerint, hogy ki mit kedvel leginkább, szinte megrendelőnként változnak, ezért nincs is két egyforma munkám.
A kézzel készített aprólékos kidolgozásoktól lesz minden mediterrán falfelületünk annyira egyedi, ránk jellemző, semmi mással össze nem téveszthető.

További részletekért, egyedi ötletekért, hívjon a 20/444-8791-es telefonszámon.