Mediterrán falfelület

Mediterrán falfelület,  mediterrán struktúrák

Egy mediterrán falfelület nem csak anyaghasználatában, de struktúráját tekintve is nagyban eltér a hagyományos falfestéstől. Mivel elég nehéz mindössze pár szóval körülírni, hogy milyenek is a struktúráink, ezért mintatáblák segítségével igyekszünk  “kézzel foghatóvá tenni”, hogyan is fest egy valódi, hamisítatlan mediterrán falfelület. Leginkább, a struktúrák közti különbségeket fognak elsőre szembe tűnni. Az, hogy mennyire töredezett, repedezett, milyen mélyen strukturált, vagy hiányos is az alap. De jól láthatók az anyaghasználatbeli különbségek is, hiszen egy tiszta mészkő felület, sokkal inkább finoman kidolgozott, mint egy kőszerű, travertin felület.

Mégis mi alapján válasszunk mediterrán falfelületet?

Ez leginkább az ízlésünktől, személyiségünktől, no meg az otthonunk hangulatától függ.

Vannak akik a mediterrán festésben, leginkább a természetes hatást, és a neutrális dolgokat kedvelik. Ők biztosan szeretni fogják a hasított kőszerű felületeket, a travertint vagy a homokkövet.

mediterrán falfelület

Homokkő felület, plasztikus mintával

Természetesen nem feledkezünk meg azokról sem, akik a modern, letisztult belsőkhöz vonzódnak. Nekik ajánljuk az architekturális felületeinket, a látszó betont,és a finomabb struktúrájú, kőszerű felületeket.

modern, látszó beton

Modern, látszó beton

Akik rusztikus stílusban, rusztikus falfelületekben, rusztikus festésekben gondolkodnak, valószínűleg a töredezett, repedezett, itt-ott hiányos felületeket találják majd szépnek.

mediterrán falfelület

Töredezett, hiányos, repedezett felület

Akik a mediterrán falfestésen belül, leginkább a mediterrán villák stílusát szeretik, biztosan ragaszkodni fognak a freskó részletekhez, márvány, vagy arany betétekhez. Leginkább azért, mert ezek a különleges megoldások teszik annyira megkülönböztethetővé a mediterrán falfelületeket.

mediterrán falfelület

Aranyozott, hiányos felület, kitörésekkel

Azoknak pedig, akik pedig mindenből, – a mediterrán vagy rusztikus felületekből, aranyozásokból, antikolt falakból, plasztikus mintákból –  egy kicsit szeretnének, nos, ők lesznek azok, akikkel közösen valami egyedit és újat alkotunk, amit nem lehet semmilyen kategóriába besorolni. Ők valójában egy már létező új irányzatban gondolkodnak.

mediterrán falfelület

Minták és struktúrák kombinációja

De bármely felületet is választjuk majd, érdemes rá úgy tekinteni, mint egy festővászonra, amit közösen fogunk életre kelteni, színekkel, motívumokkal.

Ha még több részletre kíváncsi a felületképzéssel kapcsolatban, kérem hívjon a 20/444-8791-es telefonszámon.