Mediterrán festés

Mediterrán festés, mediterrán színekkel

A mediterrán festés leginkább érdekes része, a struktúra kialakítása után, mindenképpen a színezés. Már ahol valóban szükség van rá, hiszen vannak olyan természetes anyagok, amiket nem illik színezni, ilyenek például a kőszerű felületek. Gondoljunk csak a természetes mészkő vagy travertin kövekre.

Munkáimat leginkább a neutrális színhasználat jellemzi. Az általam használt színek, a természetben egytől egyig fellelhetők, nem valami nyakatekert, gyárilag színkódolt mesterséges rendszer részei. Ezek a színek pont semlegességükkel adják meg azt a biztos alapot, amit később tovább lehet díszíteni.

De hogyan is készülnek a színezések?

Egy olyan saját, egyedi színkészletet használunk, amelyben a tinták képesek a viaszt is, és a felületképző anyagainkat is megszínezni. Ezek a különleges tinták, nem veszítenek az eredeti színűkből akkor sem, ha például valamilyen strukturáló anyagba keverjük őket.

mediterrán festés

Egy klasszikus mediterrán szín, a víz kék

Amikor a munka elkezdődik, ebből annyit lehet érzékelni, hogy egy megbeszélt szín pl. pezsgődugó szín árnyalatából készítek 5-6 féle mintát, egy már előre strukturált, mediterrán felületre. Ezt, a megrendelővel közösen finomítjuk, alakítjuk egészen addig, még elérjük azt a színt vagy árnyalatot, amit eredetileg elképzeltünk. Tehát nem egy 3 x 2 cm-es nyomdai papírcsík alapján kell majd dönteni, hogy valóban azzal a színnel szeretnénk –e együtt élni, hanem azon a kiválasztott struktúrán látjuk készen is, azokat a különféle árnyalatokat, amiből a végleges változat a falra is felkerül majd.

mediterrán színek

Neutrális, mediterrán színek

A megrendeléskor, tehát nem kell pontosan, előre meghatározni egy kód szerint a színeket, hanem megmarad a szabad választás, akár módosítás lehetősége, hiszen a felfestett mintákból, az általunk közösen kiválasztott színt fogjuk majd viszontlátni nagyban is a falon.

Ha részleteiben is érdekli a mediterrán falfestés, és a mediterrán színhasználat, kérem hívjon a 20/444-8791-es telefonszámon.