Mediterrán festés

Mediterrán festés, azoknak akik szeretik a szépet

A mediterrán festés leginkább azoknak áll közel a szívéhez, akik szeretik a szépet. Azonban néhány dolgot érdemes tisztázni, mielőtt belefogunk a kivitelezésbe. Pl. Kihez forduljunk, ha már eldőlt, hogy mediterrán stílusú otthont szeretnének? Miért éppen a Mediterran Masterst válasszuk? Mégis miért mi?

Gyakran elhangzó kérdések, amelyekre válaszolnunk kell. Talán onnan érdemes kiindulni, hogy nagyon sokféle mediterrán festés, technika létezik. Azonban az eredeti mediterrán felületeket mi készítjük.

Hogy miben különbözünk a konkurenseinktől?

A legfontosabb különbség talán az anyaghasználatban rejlik. Mi az oldószeres vagy szintetikus anyagok használata helyett, csak természetes alapokkal dolgozunk. Nálunk nincsenek gyors, instant megoldások. Úgy mint porfestékek összekeverése valamilyen kötőanyaggal, vagy készre kevert szivaccsal, ronggyal foltozható házilagos barkácsolásra gyártott kész termékek. Ezek a módszerek rendkívül nagy népszerűségnek örvendenek az önjelölt mediterrán festők, vagy az ügyes kezű apukák körében. mi azonban nem ilyen anyagokkal és technikákkal dolgozunk. A mi felületeink nem összevissza módon foltozottak, és biztosan nem látszik rajtuk, hogy több kéz készítette.

A mediterrán festésről

Eredeti mediterrán falfelület

Miért is fontos mindez?

A látvány és főleg a végeredmény miatt elsősorban. De nagyon lényeges különbség a tartósság is. Ha valaki például házi kedvencekkel vagy kiskorú „képzőművésszel” él együtt az tudja, hogy mennyire fontos a felületek védelme, tisztán tarthatósága. Mi ezt is természetes módon, egy viasz szerű anyag felvitelével oldjuk meg. Így, az elkészült mediterrán festés könnyen tisztíthatóvá válik.  Ezáltal elkerülhető a két évenkénti tisztasági festés, az azzal járó felfordulással. A mediterrán festés alkalmas arra, hogy vizes helyiségekben is alkalmazhassuk, mint például medence térben vagy fürdőszobákban. / Persze nem a csempe helyett!/ A tartósságot leginkább a velencei villákban található antikolt festésekkel tudom a legjobban szemléltetni. Velencében valóban van bőven nedvesség, mégis évtizedek óta vagy akár még hosszabb ideje sértetlenül megmaradtak a márvány vagy freskófestéseik.

Lehet, hogy elsőre furcsán hangzik, de az eredeti mediterrán falfestések közül a kőhatású felületeinket előszeretettel használják a belsőépítészek is, modern stílusú terveikben. Ebben, tehát ismét különbözünk másoktól, hiszen sokan még mindig csak egy stílusban gondolkodnak. Valójában, már jó ideje elindult egy olyan irányzat építészeti körökben, ahol a különféle stíluselemeket bátran kombinálják.

Mediterran Masters

Régi és új párosítása

További érdekességekért, kérem hívjon a 20/444-8791-es telefonszámon.