A mediterrán festésről

A mediterrán festésről, röviden

A mediterrán festésről érdemes pár dolgot tudni, mielőtt belefogunk a kivitelezésbe. Kihez forduljunk, ha már eldőlt, hogy mediterrán stílusú otthont szeretnének? Miért éppen a Mediterran Masterst válasszák? Mégis miért mi?

Gyakran elhangzó kérdések, amelyekre válaszolnunk kell. Talán onnan érdemes kiindulni, hogy nagyon sokféle mediterrán festés, és technika létezik itthon. Azonban az eredeti mediterrán felületeket mi készítjük.

Hogy miben különbözünk a konkurenseinktől?

A legfontosabb különbség talán az anyaghasználatban rejlik. Mi az oldószeres vagy szintetikus anyagok használata helyett, csak természetes alapokkal dolgozunk. Nálunk nincsenek gyors, instant megoldások, mint például porfestékek összekeverése valamilyen kötőanyaggal, vagy készre kevert szivaccsal, ronggyal foltozható házilagos barkácsolásra gyártott kész termékek. Ezek a módszerek rendkívül nagy népszerűségnek örvendenek az önjelölt mediterrán festők, vagy az ügyes kezű apukák körében, de mi nem ilyen anyagokkal és technikákkal dolgozunk. A mi felületeink nem összevissza módon foltozottak, és leginkább nem látszik rajtuk, hogy több kéz készítette.

A mediterrán festésről

Eredeti mediterrán falfelület

Miért is fontos mindez?

A látvány és főleg a végeredmény miatt elsősorban. De nagyon lényeges különbség a tartósság is. Ha valaki például házi kedvencekkel vagy kiskorú „képzőművésszel” él együtt az tudja, hogy mennyire fontos a felületek védelme, tisztán tarthatósága. Mi ezt is természetes módon, egy viasz szerű anyag felvitelével oldjuk meg. Így, az elkészült mediterrán festés könnyen tisztíthatóvá válik, -és elkerülhető a két évenkénti tisztasági festés, az azzal járó felfordulással- valamint alkalmas lesz arra, hogy vizes helyiségekben is alkalmazhassuk, mint például medence térben vagy fürdőszobákban. / Persze nem a csempe helyett!/ A tartósságot leginkább a velencei villákban található antikolt festésekkel tudom a legjobban szemléltetni, hiszen ott valóban van bőven nedvesség, mégis évtizedek óta vagy akár még hosszabb ideje sértetlenül megmaradtak a márvány vagy freskófestéseik.

Lehet, hogy elsőre furcsán hangzik, én mégis fontosnak tartom megemlíteni, hogy az eredeti mediterrán falfestések közül, kőhatású felületeinket előszeretettel használják a belsőépítészek is, modern stílusú terveikben. Ebben, tehát ismét különbözünk másoktól, hiszen sokan még mindig csak egy stílusban gondolkodnak, pedig már jó ideje elindult egy olyan irányzat építészeti körökben, ahol a különféle stíluselemeket bátran kombinálják.

Mediterran Masters

Régi és új párosítása

További érdekességekért, kérem hívjon a 20/444-8791-es telefonszámon.