Schmidt András

Schmidt András vagyok. Végzettségem szerint grafikus, aki lassan két évtizede megszállottja a különleges, mediterrán falfestésnek.

Nyughatatlan, kísérletező, maximalista. Olyan ember, aki szenvedélyesen szereti a szépet. Ezt a négy tulajdonság, már gyermekkorom óta, az életem meghatározója. Kis kamaszként az én biciklim volt máshogy festve, dekorálva, mint a többieké. Fiatalként, az én autóim és a motorjaim „estek áldozatul” annak, hogy mások legyenek, mint az átlag. Felnőttként, önálló grafikusként pedig az én munkáim, dekorációim voltak valahogy mindig mások, újszerűek, egyediek. Sokan utánoztak már, és úgy éreztem itt az idő a változtatásra. Olyan területet kerestem, ahol tökéletesen önmagam lehetek, ahol a munkámat felismerik, és ha utánoznak, az csak gyenge másolat lehet, hiszen nem az én kezem, szemem, képzeletem, szülötte.

Így találtam rá a mediterrán falfestésre. A mai napig lenyűgöz a változatossága, mert valójában nem csak mediterrán falfestésről beszélhetünk, hanem antikolt festésről, díszítőfestésről  vagy akár rusztikus falfestésről is , és mindez számomra, egyszerűen megunhatatlan. Kezdetektől fogva szeretem, hiszen ez az a munka ahol soha semmi sem ugyanolyan, legyen szó akár a megrendelőről, vagy a helyekről ahol dolgozom. Mediterrán falfelületek készítésekor, érzem azt leginkább, hogy az évek során megszerzett tudásomat és tapasztalataimat összegyúrva, megalkothatom a saját értékmérőm szerinti legtökéletesebb és legszebb antikolt falfestést vagy díszítést. Azt a szépséget, ami néha megfoghatatlan, nem túl tökéletes és nem túl művi. De minden esetben természetes, és a saját belső szenvedélyemből fakad.

De magamról csak ennyit, a következő oldalakon legyenek főszereplők a munkáim…

Schmidt András elérhető a 20/444-8791-es számon.