Tervezőknek a mediterrán falfestésről

Tervezőknek a mediterrán falfestésről, és mindenki másnak,  aki új otthon építésébe kezd

Tervezőknek a mediterrán falfestésről. Őszintén mondom, komoly kihívás, hogy mindent összefoglaljak, amire a tervezők leginkább kíváncsiak lehetnek. Nagyon szeretem az építészek, belsőépítészek leleményességét, és a részletek iránti fogékonyságát. Szinte naponta csodálkozom rá, olyan ötletes megoldásokra, amelyek alapjaiban képesek megváltoztatni az adott tér funkcióját, vagy látványát.

Hasonló gondosság és szeretet érződik a felhasznált anyagok összeválogatásánál is. Ám az évek során az is világossá vált, hogy a falfelület képzés, szép és újszerű alternatívák híján, gyakorlatilag egy helyben toporog. Tehát továbbra is maradnak, a hagyományos diszperziós festés, a tapéta, a különböző kő, tégla és faburkolatok.

Ezt érzékelve gondoltunk arra, hogy összeállítunk felületeinkből egy olyan portfóliót, amelyek képesek ötvözni, az Önök és a megrendelők számára is fontos szempontokat, úgy, mint tartósság, karbantarthatóság, környezettudatosság, és mindenekfelett, a látvány.

Technikai részletek:

  • Tartósság:

Ezt alapvetően, két dolog garantálja, a felhasznált anyagok minősége és a feldolgozás technológiája. A textúrák jellegétől függetlenül, mindig mész bázisú anyagokat használunk, különböző szemcse mérettel. Ennél azért a felhasználás módja érdekesebb, mivel az úgynevezett préstechnikát alkalmazzuk. Ennek az a lényege, hogy a struktúra minden rétegét „bevasaljuk” vagyis a lehető legjobban összetömörítjük. Az így készült felületek legkevesebb 15-20 évig, semmilyen karbantartást nem igényelnek, ezért jól alkalmazhatók jobban igénybe vett közösségi terekben, pl. szállodákban, irodákban.

Tervezőknek a mediterrán falfestésről

Kőcsipke és mediterrán festés találkozása. Szálloda belső…

  • Karbantarthatóság:

A fent említett módon elkészített struktúrára, egy vagy két rétegben, viasz kerül. Ez a száradás után néhány nappal már tisztítható, mindez úgy, hogy sem matt, sem fényes nyom nem marad a felületen.

  • Környezettudatosság:

Igyekeztünk összeválogatni azokat az alapanyagokat, amelyek a lehető legtöbb természetes és a legkevesebb kötőanyagot tartalmazzák. Ezáltal, gyakorlatilag teljesen szagtalanok. Ez különösen, egy már használatban lévő otthon esetében lehet fontos kritérium. Az új építéseknél, relatíve még magas nedvességtartalmú vakolatoknál, biztosított a tökéletes átszellőzés, így a felület természetes úton tud kiszáradni.

  • Látvány:

A szép lakásbelső definiálása, valószínűleg az egyik legszubjektívebb dolog. Ám ha elnéznek nekünk némi elfogultságot, mernénk azt állítani, hogy ezek a felületek már képesek önmagukban is különleges hangulatot adni. Teszik mindezt mindenféle tolakodó” túldizájnolás” nélkül. Ha az elképzelések egy modern belsőről szólnak – ahol különösképpen nincs helye a nagyon harsány felületeknek. Ott a jellemzően világos, neutrális színek jelenhetnek meg, csak sokkal nemesebben és anyagszerűbben, mintha az egy egyszerű diszperziós festéssel készült volna.

Az általunk készített felületek kül és beltéren egyaránt alkalmazhatók! Fagy, víz, uv álló anyagokkal dolgozunk, gyártói garancia mellett.

További részletes szakmai információkért kérem hívjon a 20/444-8791-es számon.